Home/Uncategorized/Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Wat is duurzaamheid op scheergebied?

Één aspect van duurzaamheid is antwoord op de vraag: Waar komen de grondstoffen vandaan?

Hoe dichter bij huis, hoe minder transport.

Voor de scheerzepen is dat een lastige. Omdat voor bijvoorbeeld een belangrijke grondstof als kokosnoot olie (voor de schuimende werking) geen alternatief in NL/Europa is te vinden…

Voor de scheerkwasten zijn er wel verrassend interessante mogelijkheden. Zo halen we het hout voor de handvaten uit Nederland of landen in Europa zoals Frankrijk (Eiken). Prachtige houtsoorten als Gouden Regen en Taxus komen uit gerooide tuinen in Nederland.

Belangrijk om te noemen is dat de synthetische haren uit China komen. Ook hier geldt dat er geen bij ons bekend alternatief op dit moment in NL/Europa is. We blijven speuren. Tips zijn welkom. Overigens synthetische haren presteren net zo goed als dassen haren. Gaan veel langer mee en eventueel dierenleed wordt vermeden.

Een ander aspect van duurzaamheid is wie maakt het eindproduct of waar wordt het eindproduct gemaakt?

Ons streven is in Nederland zoveel mogelijk alles zelf te maken. Dus de scheerzepen en de houten scheerkwasten worden zelf gemaakt. Voor onderdelen wijken we soms uit naar specialisten in NL. Zo worden de houten scheerkwast handvaten ‘gedraaid’ door een professionele leverancier, hetgeen een zeer hoge eindkwaliteit oplevert.

Ook de ‘voeten’ van de scheerkwast houder komen daar vandaan.

Nog een aspect van duurzaamheid is hoe lang een artikel meegaat en wat de invloed is van het weg te werpen artikel op het milieu. Daar komt bij, wat is de mogelijkheid van herwinning of hergebruik van het afvalproduct?

Een goed voorbeeld is in onze ogen: het enkel mesjes systeem van het klassieke scheermes vergeleken met het veel gebruikte cassette systeem (bv Mach 3, Fusion van Gilette). Gebruiksgemak speelt bij het cassette systeem mes een belangrijke rol bij de aankoop. Echter hoe zit het met de duurzaamheid?

De losse mesjes bij het klassieke scheermes (rechts op de foto) zijn gemaakt van staal (roestwerend) en worden weer gesorteerd bij de afvalverwerking voor herwinning van het staal. De cassettes (links op de foto) zijn daar en tegen door het plastic veel lastiger te verwerken tot herwinbare grondstoffen. Het handvat van het cassette scheermes is van kunststof. Het handvat van het klassieke scheermes is meestal van metaal, dat in principe een leven lang mee gaat.

Op de valreep voor vaderdag. Aanbieding van de populaire Scheermonnik Basic scheerkwast. 15% korting! Gebruik de code VD-22 bij het afrekenen in de webshop.

Vaderdag 15% korting basic scheerkwast

Was de informatie in deze nieuwsbrief interessant voor je?

Laat het weten door ons te belonen met een like op Instagram of FB.

Blije groet, Henri

Door |2022-06-15T16:37:24+00:00juni 15th, 2022|Uncategorized|0 Reacties

Share This Story, Choose Your Platform!

Over de auteur:

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant